Yüzme Havuzu Bakımında En Çok Sorulan 3 Soru

Yüzme havuzu bakımında üç ana etken vardır. Havuzun kimyası, sirkülasyon ve temizlik. Bu üç etken havuz sahiplerinin özellikle dikkatini çeker. Bunun sebebi ise sıraladığımız üç etkenden bir tanesi es geçilirse havuzun kimyasında problem çıkma olasılığı yükselebilmektedir.

Yüzme havuzu bakımı ile ilgili birçok soru ortaya çıkabilir, ancak en çok sorulan üç soruyu sizler için derledik:

  1. Yüzme havuzlarını ne sıklıkla temizlemek gerekir?

Yüzme havuzunu çok sık kullanıyorsanız ya da havuz yüzeyine çok fazla yaprak gibi tortu oluşturabilecek nesneler varsa, havuz pompa sepetlerinin ve skimmer’lerinin günlük olarak temizlenmesi gerekmektedir. Ayrıca havuz filtresini düzenli aralıklarla temizlemek veya değiştirmek, suyun sürekli dolaşımını ve temizlenmesini sağlar. Filtrenin tıkanmamasına ve verimliliğini kaybetmemesine dikkat edin.

Havuzunuzun haftada bir vakumlanması ise havuzun kimyasal dengesini sağlamak için ve organik kirlenmenin önüne geçmek için faydalı olacaktır.

  1. Havuz pompasını günde kaç saat açık tutmanız gerekir?

Havuz pompası havuzun temizliği için büyük bir rol oynar. Ancak havuz pompasını günde kaç saat açık tutmanız gerektiği, bir dizi faktöre bağlıdır ve ideal süre, havuzunuzun boyutu, kullanım sıklığı, iklim koşulları ve dolaşım sistemi gibi özelliklere göre değişebilir.

Havuz pompasının kaç saat açık kalması gerektiğini hesaplamak için pompanın dakikada ne kadar su pompaladığını öğrenmek gerekmektedir. Bu bilgiye pompa üreticisinin kullanım klavuzunu veya kurulum açıklamalarını okuyarak öğrenmeniz mümkündür.

Öğrendiğiniz rakamı 60 ile çarparak çıkan sonucu toplam tonajına böldüğünüz takdirde pompanızın ne kadar süre açık kalması gerektiğini öğrenebilirsiniz.

  1. Havuzunuzun kimyasal dengesini nasıl sağlarsınız?

Havuzun kimyasal dengesini sağlamak, su kalitesini korumak, yüzme güvenliğini sağlamak ve ekipmanın ömrünü uzatmak için önemlidir. Havuzun kimyasal dengesini sağlamak için dikkate almanız gereken temel faktörler vardır, bunlar; ph seviyesi, klor düzeyi, alkalinite seviyesi, kalsiyum sertliği, stabilizer(syanürik asit) seviyesi, şoklama ve sürekli bakım, doğru ekipman kullanımı.

Kimyasal dengenin sürekli olarak kontrol edilmesi ve ayarlanması, havuz suyunun temiz, berrak ve güvenli olmasını sağlar. Bu nedenle, düzenli olarak su örnekleri alarak ve kimyasal test kitleri kullanarak suyunuzun durumunu izlemek önemlidir.

Çeşit Çeşit Ürün
kaliteli, uygun fiyatlı...
Sürekli Destek Sistemi
telefon, mail ve whatsApp
Kolay ve Güvenli Ödeme
kredi kartı ile ödeme
Ücretsiz Gönderim
250 TL ve üzeri siparişlerde


Backup Pools bir Akuzman markasıdır ve Ulusal Havuz Enstitüsü üyesidir.

Tüm Hakları Saklıdır. © Backup Pools | Localveri Web Tasarım